Inloggen

Openbare blogs

preview
Wiebe Haverkamp Wiebe Haverkamp
Gepubliceerd in 'Blog van 7B'

Door Corné

 

In de periode van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie gingen  we prentenboeken over de geschiedenis(elk groepje 1 of 2 tijdvakken) maken. En ons doel was om de prentenboeken voor te lezen aan de kleuters. We begonnen met een storyboard en daarna met de tekeningen schetsen en daarna met het kleuren ervan. Later gingen we de tekst schrijven. We moesten de prentenboeken voor de voorjaarsvakantie af hebben maar sommigen hebben dat niet gehaald. Op 21-2-18 hebben de groepjes die het al af hebben het voorgelezen aan de kleuters van 1 2 A,B en C. Ik vond dit Thema leuk omdat het leuk was om het te maken samen met Tom(ik was namelijk met Tom). Na de vakantie kunnen de kinderen die het nu niet af hebben voorlezen aan de kleuters.    

Dit was het verslag. 

 

 

                                              

Door Liam: 

                                                        

In het thema prentenboeken gingen we eerst kijken welke plaatjes bij de tijd hoorde. Daarna gingen we naar de kenmerken kijken van een prentenboek. Kijken naar welke tijd perk je wou, en daarna mocht je aan de slag met een klad.

Als je daar mee klaar was mocht je beginnen met het echte tekenen. Dat was ongeveer weken later in het echte tekenen was het 21-2-2018 het voorlezen bij de kleuters. Dat was super leuk maar toch wel lastig. Maar toch super leuk! En dit was het verslag van: Liam Huisman

 

 

Door Floris

 

Wij zijn groep zeven en wij hebben voorgelezen aan de groepen 1 2 a, b en c het was leuk want de meeste kinderen zaten met open mond te kijken en te luisteren maar er zijn ook kinderen die ergens anders dan over aan het praten zijn bijvoorbeeld over kabouters want dat gebeurde namelijk bij Nick en Noa maar sommige gingen ook gewoon helemaal niet luisteren we begonnen met de storyboard  en toen begon het met het maken van de prentenboeken en bij sommige kinderen is het gelukt om de prenten voor de vakantie af te krijgen en de teksten en het ging hartstikke goed

 

 

 

 

Door Isabella

 

Vanaf de kerstvakantie tot en met de voorjaarsvakantie zijn we bezig geweest met het thema: wij prenten de geschiedenis. We hebben eerst een tijd lijn gemaakt vanaf 3000 v. Chr. Tot 2018. Daar zijn we heel veel dingen te weten gekomen over de geschiedenis. Daarna mocht iedereen 1, 2 of 3 tijd perken kiezen en daar over een prenten boek maken. We hebben in totaal 9 en een half uur gewerkt aan de prentenboeken. Daarnaast mochten we thuis ook nog veder werken. Alle prenten boeken zijn echt super mooi geworden. De prentenboeken die af waren die mochten voorgelezen worden aan de groepen 1 en 2. Uit mijn belevenis was het voorlezen heel leuk de kleuters waren heel enthousiast, vonden de prenten boeken mooi en de meesten luisterden heel goed. En daar om vond ik het ook leuk om het voor te lezen. De prenten boeken die nog niet af zijn mogen na de voorjaarsvakantie worden aan de kleuters.

 

Ik vond dit thema heel leuk en leerzaam!

preview
Wiebe Haverkamp Wiebe Haverkamp
Gepubliceerd in 'Blog van 7B'

Gisteren is er in de groep een gastles geweest van Bureau Halt. Het ging over groepsdruk: "er bij staan, is meegedaan."

Ook was er het bezoek aan Xperio. Leuk om met technische dingen bezig te zijn.

preview
Nathalie van der Heide Nathalie van der Heide
Gepubliceerd in 'Blog van 1-2A'

Op dinsdagmiddag 5 december hebben alle groepen van Ackerweide deelgenomen aan het circuit.

Er waren verschillende activiteiten bedacht door de meesters en juffen. 

Het was prachtig om te zien dat de oudere kinderen de jongere kinderen hielpen.

De kinderen (én de meesters en juffen) hebben genoten! Zeker voor herhaling vatbaar!

preview
Wiebe Haverkamp Wiebe Haverkamp
Gepubliceerd in 'Blog van 7B'

Er zaten weer juweeltjes tussen en we hebben genoten van de mooie gedichten.

preview
Wiebe Haverkamp Wiebe Haverkamp
Gepubliceerd in 'Blog van 7B'

De goedheiligman is weer langs ons huisje gereden. Hieronder wat foto's van de dag. Misschien wel een tip voor volgend jaar: Gewoon een stevig ontbijt. De kinderen de kwamen uitgehongerd aan op school. Ik heb nog nooit zoveel kinderen zien smeken om voedsel (lees pepernoten...)